χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

χαλβας σιμιγδαλένιος με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
* 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
* 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
* 2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 4 φλ. τσαγιού νερό
* ½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
* ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
* 1 φλούδα λεμονιού
* 1 φλούδα πορτοκαλιού
* 1 κ.σ. κανέλα
* 1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄. Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©