ΥΛΙΚΑ
*15-20 σου
για τη σαντιγύ
* 2 κούπες κρέμα γάλακτος
* 1/3 κούπας άχνη ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 1 πακέτο μασκαρπόνε
για τη κρέμα σοκολάτας
* 3 κούπες σοκολατούχο γάλα
* 4 κουτ γλ. κορν φλάουρ
* ½ κούπα ζάχαρη
* 3 αβγά
* 250 γρ. κουβερτούρα
* 2-3 κουτ σούπας λικέρ
* 2 κουτ σούπας βούτυρο
* 1 βανίλια
* 2 κουτ σούπας γλυκόζη
* Λικέρ grand marnier
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, το μασκαρπόνε και τη βανίλια για 5 λεπτά για να φτιάξουμε μία σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βράζουμε το σοκολατούχο γάλα. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τα αβγά. Ρίχνουμε μονομιάς το σοκολατούχο γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε την κρέμα με την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το λικέρ, το βούτυρο, τη γλυκόζη και την βανίλια. Μόλις κρυώσει η κρέμα κόβουμε στη μέση τα σου τα γεμίζουμε με σαντιγί, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε πέντε ατομικά και τα περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας!
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου