χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

φανουρόπιτα αφράτη


ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 250 γρ ζάχαρη
* 250-300 γρ σταφίδες μαύρες και ξανθές
* 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κανέλλα
* 1 γεμάτη κουταλιά σούπας  γαρύφαλλο σκόνη
* 1 ποτήρι λάδι (μισό ηλιέλαιο-μισό ελαιόλαδο)
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
* 1 ποτήρι νερό
* 1 φλυτζανάκι κονιάκ
* 1 φλυτζανάκι λεμόνι μέσα στο οποίο διαλύω 1 γεμάτο κουταλάκι σόδα
* 1 κουταλάκι baking powder


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα των αυγών το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, μετά το λεμόνι με τη σόδα και τέλος το baking.Τα χτυπάμε όλα μαζί για 4 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες ελαφρά αλευρωμένες χωρίς να ανακατέψουμε σχεδόν καθόλου. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα μεγαλούτσικο ταψί (ή το στρώνουμε με λαδόκολλα ώστε να μην έχουμε να τρίβουμε μετά), ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 200ο. Όταν κρυώσει καλά τότε την κόβουμε.



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©