του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

μαρμελάδα κεράσι







ΥΛΙΚΑ

- 1 κιλό κεράσια (καθαρισμενα)
- 700 γρ. ζάχαρη καστανή
- χυμό από μισό λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα περνάμε για λίγο από το μπλέντερ να κοπούν σε κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη από πάνω. Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε στη μεσαία, αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά, ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα. Δυο λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι. Μοιράζουμε την μαρμελάδα σε βάζα τα οποία προτίστως 'εχουμε πλύνει σε ζεστή σαπουνάδα κι έχουμε στεγνώσει σε φούρνο στους 50 βαθμούς για να τα αποστειρώσουμε. Κλείνουμε τα βάζα καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν καλά. Οι μαρμελάδες διατηρούνται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για ένα χρόνο και εφόσον ανοιχτούν, στο ψυγείο για 6 μήνες.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©