ΥΛΙΚΑ
παντεσπάνι:
* 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
* 2 κούπες ζάχαρη
* 1 κούπα κρύο νερό
* 3 κουταλιές ξύδι
* 3 κούπες φαρίνα απ
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1/4 κουταλάκι βανίλια
* 2 κουταλάκια σόδα
* 1/3 κούπας κακάο
γέμιση:
* 1 κονσέρβα βύσσινο σε ζουμί
* 1/2 κούπας ζάχαρη
* 2 κουταλιές κορν φλάουρ
* 2 κουταλιές κονιάκ
σιρόπι
* σιρόπι από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με λίγο νερό
γαρνίρισμα:
* 1 κουτί φυτική κρέμα κρετόρε χτυπημένη με λίγη άχνη
* κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα υγρά υλικά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε 180 βαθμούς, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στα δύο οριζόντια. Ετοιμάζουμε τη γέμιση σουρώνοντας τα βύσσινα από το ζουμί, το οποίο βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει και να πήξει. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα βύσσινα και το κονιάκ. Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι με λίγο σιρόπι (καλύτερα από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με νεράκι και ζεσταμένο) ή με άλλο σιροπάκι που έχουμε φτιάξει με νερό και ζάχαρη, απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και τέλος διακοσμούμε με τη σαντιγύ μας και σοκολάτα κουβερτούρα.
παντεσπάνι:
* 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
* 2 κούπες ζάχαρη
* 1 κούπα κρύο νερό
* 3 κουταλιές ξύδι
* 3 κούπες φαρίνα απ
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1/4 κουταλάκι βανίλια
* 2 κουταλάκια σόδα
* 1/3 κούπας κακάο
γέμιση:
* 1 κονσέρβα βύσσινο σε ζουμί
* 1/2 κούπας ζάχαρη
* 2 κουταλιές κορν φλάουρ
* 2 κουταλιές κονιάκ
σιρόπι
* σιρόπι από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με λίγο νερό
γαρνίρισμα:
* 1 κουτί φυτική κρέμα κρετόρε χτυπημένη με λίγη άχνη
* κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα υγρά υλικά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε 180 βαθμούς, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στα δύο οριζόντια. Ετοιμάζουμε τη γέμιση σουρώνοντας τα βύσσινα από το ζουμί, το οποίο βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει και να πήξει. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα βύσσινα και το κονιάκ. Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι με λίγο σιρόπι (καλύτερα από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με νεράκι και ζεσταμένο) ή με άλλο σιροπάκι που έχουμε φτιάξει με νερό και ζάχαρη, απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και τέλος διακοσμούμε με τη σαντιγύ μας και σοκολάτα κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!
4 σχόλια:
τελεια η b forest κοριτσια! που μπορουμε να σας στειλουμε e mail? γιατι δεν καταφερα στο Happy hour. Παρακολουθω το μυριζει μανουλα απο τοτε που σκονταψα πανω του,και το λεω σε οποιον βρω!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΗ!
και βεβαια μπορειτε να μας στελνετε τις συνταγες σας στο friendshappyhour@aol.co.uk. υπογεγραμμενες με το ονομα σας κι εμεις θα χαρουμε να τη δημοσιευσουμε!
σας ευχαριστουμε που για τα σχολια σας!
polu kalh teleia kai gia thn nhsteia!!!!!
Δημοσίευση σχολίου