του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

τούρτα παγωτό





ΥΛΙΚΑ

για τη βάση:
- 750 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 1 1/2 φλυτζ τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 6 κ.σ. κακάο
- 125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλυτζ. καφέ λικέρ (της αρεσκείας μας)
- 2 αβγά

για το παγωτό:
- 2 φάκελα σαντιγύ σε σκόνη
- 4 1/2 φλυτζ. γάλα
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 100 γρ γάλα επιπλέον


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της βάσης -εκτός από τα μπισκότα, τα οποία έχουμε σπάσει σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε πολύ καλά, στρώνουμε το μίγμα στη βάση του σκεύους που θα στήσουμε την τούρτα (φροντιστε να είναι κάποιο σκεύος βαθύ γιατί θα ρίξουμε από πάνω το παγωτο και θα το αφήσουμε εκέι μέχρι να σερβίρουμε) και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει. Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγύ σκόνη με τα 4 1/2 φλυτζάνια γάλα μέχρι να πήξει, βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, το βγάζουμε και ρίχνουμε το ζαχαρούχο σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ανα μισή ώρα βγάζουμε και χτυπάμε το μίγμα. Αυτό θα το κάνουμε 6 φορές. Την τελευταία φορά θα το χτυπήσουμε και θα το αδειάσουμε πάνω από τη στρώση που έχουμε βάλει στο ψυγείο. Σε αυτή τη φάση το βάζουμε ξανά στη κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες να σφίξει καλά. Για να ξεφορμάρουμε τοποθετούμε το σκεύος μας σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τη τούρτα σας με σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, φλούδες σοκολάτας ή ότι άλλο θέλετε.



Καλή επιτυχία!

1 σχόλια:

Τετράδιο συνταγών είπε...

Όμορφος χώρος με πολύ ωραίες συνταγές! Ένα δωράκι από μένα εδώ: http://tetradiosyntagon.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2211.html
Χάρηκα που σε βρήκα, καλό απόγευμα!

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©