χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

μηλοπιτάκια νηστίσιμα

ΥΛΙΚΑ
* 3-4 μήλα της αρεσκείας μας
* 1-2 κουταλιές ζάχαρη
* κανέλλα
* 1 κουταλιά φρυγανιά αλεσμένη ή 1-2 κουταλιές τριμμένο μπισκότο
* 2-3 κουταλιές αμύγδαλα ψιλοκομμένα
* 1 φύλλο σφολιάτας
* ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα μήλα μας. Στην συνέχεια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε όλα σε μια μικρή κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τη κανέλλα και τη φρυγανιά. Αν δεν θέλουμε απαραίτητα η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη, μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια από μπισκότα. Η φρυγανιά ή το μπισκότο θα απορροφήσουν όλα τα υγρά από τα μήλα μας. Για περισσότερη απόλαυση θα προσθέσουμε και αμύγδαλα κοπανισμένα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα ασπρίσουμε πρώτα και μετά να τα καβουρδίσουμε. Η δοσολογία είναι ανάλογη με το πόσο μας αρέσουν τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι. Δεν αφήνουμε να λιώσουν εντελώς τα μήλα, αλλά απλά να πάρουν μια βράση για 5′. Διαλέγουμε πρώτα το ταψί στο οποίο θα ψήσουμε τα μηλοπιτάκια μας έτσι ώστε να κόψουμε το φύλλο μας στο ανάλογο μέγεθος. Ραντίζουμε λίγο αλεύρι στον καθαρό πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε πάνω στο αλεύρι το φύλλο. Είτε με ειδικό εργαλείο είτε με ένα ποτήρι κόβουμε το φύλλο σε κυκλάκια, στο μέγεθος των εκάστοτε φορμίτσων του ταψιού μας. Στην συνέχεια τοποθετούμε ένα - ένα τα κυκλάκια από φύλλο στις φόρμες μας. Με την βοήθεια δύο κουταλιών γεμίζουμε τις φόρμες από φύλλο με την γέμιση. Τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα για ψήσιμο! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25′.

συμβουλή: για περισσότερη απόλαυση τα γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη η οποία τους ταιριάζει πολύ.Απλά να προ΄σεξουμε οτι αν θα τους βάλουμε ζάχαρη άχνη θα πρέπει να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη στην γέμιση για να μην μας γίνουν πολύ γλυκά.


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημερα θα ηθελα να ρωτησω νερο για να βρασουμε τα μηλα δεν θα βαλουμε?

Κωσταδακι είπε...

συγγνωμη για την καθυστερηση. τα μηλα οταν τα βαζουμε στη κατααρολα με τη ζαχαρη βγαζουν τα υγρα τους και μαλακωνουν οποτε δε χρειαζονται βρασιμο πρωτα!

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©